KOCAELİ / GEBZE - PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ORTAOKUL REHBER ÖĞRETMENLERİNİ OKULUMUZDA AĞIRLADIK

Gebze PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, düzenlediği mesleki tanıtım yönlendirme ve rehberlik faaliyetleri kapsamında, Kocaeli İli Gebze İlçesi ortaokul rehber öğretmenlerini misafir etti.Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şener DOĞAN, PAGEV yönetim kurulu üyesi Sayın Eren ÜNLÜ ve PAGEV Genel Sekreteri Sayın Ertan GÜNEŞ’in de katıldığı programa ortaokul rehber öğretmenleri yoğun ilgi gösterdiler.

Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde, ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan yetişmiş işgücü oluşturmak için çalışan Gebze PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi, Mesleki ve Teknik eğitimin önemini, kendi bünyesindeki Plastik Teknolojisi Alanını ve okulda yürütülen sosyal, kültürel ve sektörel faaliyetlerini ortaokul rehber öğretmenleriyle paylaştı.

Okul Müdürü Muhammet Erbaş’ın açış konuşması ile başlayan program, PAGEV yönetim kurulu üyesi Sayın Eren ÜNLÜ ’nün, Plastik sektörüyle, alandaki iş imkanlarıyla ve Gebze PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verdikleri önemle ilgili bilgilendirici açıklamalarıyla devam etti. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şener DOĞAN’ da rehber öğretmenlerine ve meslek liselerine verdiği önemi belirterek, birlikte çalışarak ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarından, nitelikli yetişmiş teknik eleman sorununun rahatlıkla aşılabileceğini, ülkemizin bu potansiyele sahip olduğunu söyledi.Okul müdürü Muhammet ERBAŞ, Plastik alanında işlem hacmi olarak Dünyada 6. Avrupa'da 2. olduğumuzu ancak karlılık açısından gerilerde olduğumuzu belirterek, bunun aşılması için katma değerli ürünler üretmemiz gerektiğini bunun da nitelikli yetişmiş insan gücüyle mümkün olabileceğini ve bunun için burada olduklarını belirterek sunumunu gerçekleştirmiş, sunumdan  sonra, Rehber öğretmenler Plastik Teknolojisi Alan ve Atölye şefleri rehberliğinde, öğrencilerin nasıl bir eğitimden geçtiğini, hangi fiziki ortamlarda bulunduklarını ve Üretim sürecini canlı olarak deneyimlediler. Yaklaşık iki buçuk saat süren program sonrasında, programdan oldukça memnun görünen rehber öğretmenlere öğrencilerin atölyelerde ürettikleri ürünlerden bazıları hediye edildi. Okul müdürü Muhammet ERBAŞ, katılımlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.

26-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-2023

Yayın: 26.05.2023 - Güncelleme: 26.05.2023 12:16 - Görüntülenme: 463