T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GEBZE - PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tanıtımı




PAGEV MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

 

ALAN ADI

PLASTİK TEKNOLOJİSİ 

ALANIN TANIMI

                                                                                                                                                                                      

Plastik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

ALANIN AMACI

 

Plastik Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler  doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI


1. PLASTİK İŞLEME DALI

Tanımı: Plastik işlemecisinin sahip olması gereken, plastik üretim teknolojileri ve üretim süreci ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Plastik teknolojisi alanında plastik işleme mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

2. PLASTİK KALIP DALI

Tanımı: Plastik kalıpçısının sahip olması gereken plastik kalıp teknolojileri ve kalıp üretimi ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı : Plastik teknolojisi alanında plastik kalıpçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

 

Bilgisayar Laboratuvarı:

Öğrenci önce teorik olarak almış olduğu bilgiyi laboratuvarda uygulamalı olarak çalışır. Her öğrencinin kendine ait bilgisayarı olduğundan kişisel bilgilerini, çalışmalarını kaydeder.

 

 

 

Fizik-Kimya Laboratuvarı: 

Fizik ve Kimya derslerinin daha iyi anlaşılabilmesi için öğretmen rehberliğinde öğrenciler laboratuvarı kullanarak deneyler yapar.

 

 

 

El Tesviyesi Atölyesi: 

Teknik Donanım: Mengeneler,Eğeler,El Testereleri, Sütunlu Matkap Tezgahı, Testere Makinası, Markalama Pleyti ve ekipmanları, Öğrenci dolapları Öğrencilerimiz üretimin ilk aşaması olan el tesviyesini bu atölyede teorik ve pratik olarak alır.

 

                             0                                                      

Plastik Ekstrüzyon Film  Atölyesi:

Teknik Donanım: 1 adet plastik ekstrüzyon film tezgahı. Öğrencilerimiz bu atölyede, teorik ve pratik olarak plastik ekstrüzyon film işlemini öğrenirler ve plastik ektrüzyon film tezgâhında film çekme işlemini gerçekleştrirler.

         
                                                               
 

Plastik Enjeksiyon Atölyesi:

Teknik Donanım: 3 adet plastik enjeksiyon tezgahı. Öğrencilerimiz bu atölyede, teorik ve pratik olarak plastik enjeksiyon işlemini öğrenirler.  Plastik kalıplarını enjeksiyon tezgahına bağlayarak deneme baskıları alırlar.

                                                       
 0   

Talaşlı Üretim Atölyesi:

Teknik Donanım: 5 Adet 1 metrelik üniversal torna tezgâhı,2 adet kalıpçı frezesi, 1 Adet Düzlem Yüzey Taşlama Tezgâhı, 1 adet zımpara taşı tezgâhı, 1 adet işleme merkezi. Öğrencilerimiz bu tezgâhlarda talaşlı üretimi teorik ve pratik olarak temellerini alırlar, sonrasında plastik kalıplarının imalatını gerçekleştirirler.

                                                                                                                          
0   

Hidrolik-Pnömatik  Laboratuarı:

Teknik Donanım: 1 adet hidrolik,1 adet pnömatik, 1 adet elektrohidrolik, 1 adet elektropnömatik eğtim seti. Öğrencilerimiz bu laboratuarda teorik olarak aldıkları eğitimleri, önceden belirlenmiş devreleri kurarak uygulamasını gerçekleştirirler. 

                                                                        
0  

Plastik Test Laboratuvarı:

Teknik Donanım: 1 adet HDT-VICAT (plastiklerde, ısıl eğilme sıcaklığı (HDT) ve Vicat Yumuşama Sıcaklığı (VST) değerlerinin ölçümü), 1 adet çentik darbe test cihazı (plastik ürünlerde darbe ile şekil değişikliğinin tespiti) , 1 adet akış indisi ölçer  (Plastik malzemelerin kütlesel erime akış hızı (MFR) ve hacimsel erime akış hızı (MVR) ölçü) . Öğrencilerimiz bu laboratuarda, teorik ve pratik olarak test cihazlarını kullanmayı öğrenirler , cihazlar üzerinde önceden belirlenmiş olan deneyleri, testleri gerçekleştirirler.

                                                                        
Malzeme    

Plastik hammadde deposu:

Okulumuz plastik test laboratuarı içerisinde 1 adet plastik hammadde deposu da mevcuttur. Okulumuz plastik işleme atölyeleri hammadde ihtiyacı buradan karşılanmaktadır. Öğrencilerimiz polimer dersinde öğrendikleri teorik bilgiler doğrultusunda depodan polimerleri tanıma ve seçme işini de uygulamaktadırlar.

                                                                        

 

Ekstrüzyon Atölyesi

Plastik Ekstrüzyon  Atölyesi:

Teknik Donanım: 2 adet plastik ekstrüzyon tezgahı. Öğrencilerimiz bu atölyede, teorik ve pratik olarak plastik ekstrüzyon işlemini öğrenirler. Tezgahlardan birisinde boru profil kalıbı, diğerinde kablo kaplama kalıbı mevcuttur. Plastik kalıplarını ektrüzyon tezgâhına bağlayarak deneme baskıları alırlar.

 

 

FİZİKİ DURUM

Okul Alanının Toplam Yüzölçümü:  6200 m2

Bahçede Mevcut Binanın Kapladığı Alan: 1200 m2

Bahçede Oyun Alanı: 5000 m2

Okulun Mevcut Derslik Sayısı: 15

Okulun Öğrenci Kapasitesi: 400

Okulun Öğrenci Mevcudu: 429

Ortalama Sınıf Mevcudu: 30

 

BİNA DURUMU

Fizik-Kimya Laboratuvarı 1 Adet
Hidrolik ve Pnömatik Laboratuvarı 1 Adet 

Bilgisayar Laboratuarı 1 Adet (30 Bilgisayarlı)

Teknik Resim Sınıfı 1 Adet
Revir 1 Adet

Talaşlı Üretim Atölyesi 1 Adet

Plastik Enjeksiyon Atölyesi 1 Adet

Exrüder Atölyesi 1 Adet

Şişirme Atölyesi 1 Adet

El Tesviyesi Atölyesi 1 Adet

Plastik Test Laboratuvarı 1 Adet

Yemekhane,

Öğrenci Kantini

İnternet kafe- kütüphane ile birlikte kullanılıyor.

Isınma Şekli Kalorifer (DOĞALGAZ)

Konferans Salonu (90 Kişilik)

 

               

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2013 - Güncelleme: 13.02.2018 09:56 - Görüntülenme: 7050
  Beğen | 1  kişi beğendi