KOCAELİ / GEBZE - PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eyl

22 EYLÜL 2022 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 17:00 da okulumuzda  beklemeli öğrencilerin TEK DERS SINAVLARI yapılacaktır.

Eyl

Haz

GEPOSB ve PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanmış olan Çevre Haftası Etkinlikleri, PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde coşkuyla kutlandı.

GEPOSB Çevre Yüksek Mühendisi Murat TUNÇ ile Okul Müdürü Muhammet ERBAŞ, Okul Müdür Yardımcısı Nevin DANIŞMAN KÜPELİ, Biyoloji öğretmeni Hanife Merve TETİK desteğiyle hazırlanmış olan Çevre Haftası Etkinliğine protokol olarak Gebze Kaymakamı Mustafa GÜLER, İlçe Milli  Eğitim Müdürü Şener DOĞAN, İlçe Sağlık Müdürü İlhan KADIOĞLU, GEPOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koray KANTARCI ve GEPOSB Bölge Müdürü Murat ÜSTÜNTÜRK katıldı.

PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muammer ERBAŞ'ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener DOĞAN ve Kaymakam Mustafa GÜLER'in temiz çevrenin önemini vurgulayan konuşmalarıyla devam etti. Etkinliğin ilk gösterisinde Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayfer ÖZMEN koordinatörlüğünde Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO öğrencileri tarafından projelendirilerek gerçekleştirilen ve Körfez Hereke Sümer İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "sıfır atık ve geri dönüşüm defilesi" ziyaretçiler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Etkinlikte çevre firmaları ve dernekleri tarafından kurulan geri kazanım, atık yağ geri kazanım, elektronik atık geri kazanım, atıkların değerlendirilmesi vb. stantlar ziyarete açıldı.

PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Körfez Hereke Sümer İlkokulu öğrencileri tarafından tamamen geri dönüşüm ürünleri kullanılarak yapılan "geri kazanım ürünleri" stantlarda sergilendi. "Geri dönüşüm için basket", "Atıklar nerede yarışması", 3D boyutlu ressamın eşliğinde "Çevre temalı duvar boyama" ve "Fidan dikimi" gibi çeşitli aktivitelerin yapıldığı etkinlikte katılımcılar ve öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. PAGEV lisesi öğrencileri tarafından yapılan "Geri dönüşebilir atıklardan tasarım yarışması", "Çevre Gelecektir afiş yarışması", "Taraftar atık toplama yarışması", "En çevreci sınıf yarışması" ve diğer tüm yarışmalar için protokol tarafından öğrencilere ödül takdim edildi.

Sanayicilerimizin de destekleriyle, PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından hazırlanan geleneksel mantı ve içecek ikramı ziyaretçilere ikram edilerek çevre haftası etkinlikleri sona erdi.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte hedefimiz, "Çevre Gelecektir." sloganı ile tüm nesillere çevreyi koruma bilincini oluşturarak çevre kaynaklarının kirletilmemesi farkındalığı kazandırmak ve etkinliği geleneksel hale getirmektir.

May

"TEMEL EĞİTİMDE 10 000 OKUL PROJESİ" kapsamında çok sayıda plastik kapak biriktirerek okulumuza getiren GEBZE ÜLKEM İLKOKULU öğrencileri; atölyemizde kapaklarınının nasıl tahta silgisine dönüştürüldüğünü gördüler.

Büyük bir hevesle kapakları biriktiren minik öğrencilerimize,değerli okul idareci ve öğretmenlerine geri dönüşüm konusundaki katkıları için; ayrıca öğrencilerin kapaklardan tahta silgisi elde edebilmesine yardımcı olan atölye ğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

11 Mayıs 2022 tarihinde;Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sayın Halil ATLI,Hamza KONDAKÇI ve Seyfettin ÖZVER'in katılımlarıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız'a katılım sağlayan tüm ziyaretçilerimize, projelerimizin hazırlanmasına emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler.

40 kişilik öğrenci grubumuzla İZAYDAŞ gezimizi gerçekleştirdik.

27 Nisan 2022 tarihinde;İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş. (İZAYDAŞ)'ye yapmış olduğumuz teknik gezi sürecinde; öğrencilerimize kurumun tanıtımı yapıldı,kurum faaliyetleri ile ilgili teknik bilgiler verildi ve saha turu ile de tüm birimler ve bu birimlerde yapılan işlemler hakkında bilgiler verildi.

Tüm bu süreçte  yanımızda olarak bizden desteğini esirgemeyen GEPOSB Çevre Yüksek  Mühendisi Murat TUNÇ'a teşekkü ederiz.

Ock

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde kurulan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu açılışı , Cumhurbaşkanı'nın teşrifleri ile Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle eş zamanlı olarak Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf CIBIR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hamza KONDAKÇI, Seyfettin ÖZVER, PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi Müdürü Muhammet ERBAŞ, GEPOSB Yön. Krl. Bşk. Dursun ÇETİN ve GEPOSB Bölge Müdürü Murat ÜSTÜNTÜRK tarafından gerçekleştirildi.